زنان و جنبش های مسلحانه دهه های ۴۰ و ۵۰ را بشناسید

زنان و جنبش‌های مسلحانه دهه‌های ۴۰ و ۵۰ را بشناسید

به گزارش خبرگزاری پیشتاز محسن مدیرشانه چی از استادان علوم سیاسی ایران است که اکنون به عنوان استاد بازنشسته دانشگاه آزاد مشهد شناخته می شود.

او مدرک دکترای تخصصی در رشته علوم سیاسی دارد و کتاب «ترانه و توفان» از پرفروش ترین آثار اوست؛ کتابی درباره نقش زنان در جنبش های مسلحانه دهه های ۴۰ و ۵۰ خورشیدی که چاپ دوم آن هم اکنون در دسترس علاقه مندان به تاریخ سیاسی قرار دارد.

در سال های گذشته کتاب ها و مقالاتی درباره نقش زنان در تاریخ ایران به ویژه تاریخ معاصر منتشر شده است. در میان منابع پرشمار مرتبط با جنبش ها و تحولات سیاسی اجتماعی معاصر نیز برخی به جنبش مسلحانه و مشی چریکی در ایران اختصاص یافته است.

بااین حال تاکنون هیچ منبعی به طور ویژه به نقش زنان در جنبش مسلحانه ایران نپرداخته بود. کتاب «ترانه و توفان» با عنوان توضیحی زنان و جنبش مسلحانه ایران در دهه های چهل و پنجاه نخستین اثری است که به این مقوله مهم تاریخ معاصر اختصاص یافته است. استقبال از کتاب معرفی شده و تجدیدچاپ آن نشان از توجهی بود که به این اثر مبذول شد. در این کتاب پس از نگاهی کوتاه به اوضاع سیاسی اقتصادی و اجتماعی ایران در دو دهه یادشده فعالیت های سیاسی و اجتماعی زنان در دوران معاصر از عصر مشروطه به این سو بررسی و سپس مشی مسلحانه و سازمان های چریکی در ایران واکاوی می شود. 

۴ فصل و یک نتیجه گیری ساختار کتاب «ترانه و توفان» را شکل می دهد. فصل نخست با عنوان «نگاهی به اوضاع سیاسی اقتصادی و اجتماعی ایران در دهه های چهل و پنجاه» به واکاوی احزاب سیاسی ساختار اجتماعی و فرهنگی و روابط خارجی می پردازد. فصل دوم با نام «مشی مسلحانه و سازمان های چریکی در ایران» نگاهی به سازمان های چریکی و گروه های مسلحانه ازجمله سازمان چریک های فدایی خلق ایران سازمان مجاهدین خلق ایران و دیگر گروه های مسلحانه چپ گرا در ایران دارد. فصل سوم کتاب به «فعالیت های سیاسی و اجتماعی زنان ایران در دوران معاصر» اشاره دارد؛ نقش و جایگاه زنان ایران در تاریخ معاصر و وضعیت زنان ایران در عصر مشروطه و عصر پهلوی پدر و پسر در این فصل واکاوی و توصیف می شود.

فصل چهارم که «حضور و جایگاه زنان ایران در مبارزات چریکی» نام گرفته به جایگاه زنان زنان در عرصه مبارزه علیه حکومت پهلوی دوم می پردازد؛ فعالیت زنان در گروه های مبارزاتی بیشترشناخته شده مانند سازمان فدائیان خلق ایران و زنان مبارز مسلمان در این فصل از کتاب «ترانه و توفان» بررسی شده است. فصل پنجم و پایانی کتاب به نتیجه گیری مباحث اختصاص یافته است.

چاپ دوم کتاب «ترانه و توفان؛ زنان و جنبش های مسلحانه دهه ۴۰ و ۵۰» در سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات چاپخش منتشرشده است.

۲۴۵۲۴۵

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زنان و جنبش های مسلحانه دهه های ۴۰ و ۵۰ را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زنان و جنبش های مسلحانه دهه های ۴۰ و ۵۰ را بشناسید"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه