ضرورت دانش بنیانی شدن صنعت نان
رییس خانه صنعت و معدن تهران تاکید کرد:
رییس خانه صنعت و معدن تهران با تاکید بر ضرورت دانش بنیان شدن صنایع گفت: انتظار می رود در دانشگاه های کشورمان به صنعتی سازی تولید نان توجه شود و واحد های آموزشی و رشته های دانشگاهی خاص این حوزه در نظر گرفته شود، چون با توجه به اینکه درصدزیادی از ریز مغذی های ما از نان تامین می شود بنابراین باید رعایت کنیم که حتما سلامت محور باشد و آموزش های لازم در این صنعت داده شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری پیشتاز؛ سید محمد مرتضوی عضو هییت نمایندگان اتاق ایران در نشست خبری با توجه به اهمیت ورود تکنولوژی به صنایع مختلف اظهار داشت: تقریبا در تمام کشور های دنیا یک اتفاق جدیدی افتاده و آن این است که هتل ها، رستوران ها و کافی شاپ ها با توجه به پیشرفت تکنولوژی این امکان برایشان به وجود آمده که با تجهیزات خیلی کوچکتری بتوانند نان و شیرینی های دلخواه خودشان را تولید کنند.
وی افزود: در گذشته این امکان از نظر تکنولوژیکی ایجاد نمی شد ولی بتدریج با به وجود آمدن تکنولوژی های مدرن در ایران، پدیده ای به نام کافه نان ایجاد شد.
رییس خانه صنعت و معدن تهران افزود: یک نانوایی سنتی که به عنوان مثال درآمد ماهیانه 70 میلیونی دارد اگر وارد فضای کافه نان شود درآمدش می تواند به چندین برابر افزایش یابد.
مرتضوی گفت: تکنولوژی های نو و جدید توانسته در فضای کارگاهی کوچکتری این امکان را به وجود بیاورد که موسسات، کافی شاپ ها، هتل ها بتوانند علامت و امضای خود را داشته باشند و این فرآیند مبارکی است و اتفاق جدیدی است که ما در عصری قرار گرفتیم که امضای مورد علاقه خودمان را در شیرینی و نان داشته باشیم و اگر به اکثر پاساژ های بزرگ تهران بروید می بینید که آنها در طبقه همکف خود شیرینی و نان مخصوص خود را ارایه می دهند.
به گفته وی؛ انتظار می رود در دانشگاه های کشورمان به صنعتی سازی تولید نان توجه شود و واحد های آموزشی و رشته های دانشگاهی خاص این حوزه در نظر گرفته شود، چون با توجه به اینکه درصدزیادی از ریز مغذی های ما از نان تامین می شود بنابراین باید رعایت کنیم که حتما سلامت محور باشد و آموزش های لازم در این صنعت داده شود.
ایجاد فرصت های شغلی جدید با صنعت بیکری در نانوایی ها
محمدجواد کرمی، رییس اتحادیه نان های حجیم و نیم حجیم تهران بزرگ با بیان اینکه صنعت بیکری از جمله صنایع مهم و اشتغال زای کشورمان است گفت: در سال 1403 که به عنوان “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری شده است، توسعه این صنعت و ایجاد اشتغال برای فعالان آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: از نظر صنعت بیکری، این کار به افزایش تقاضا برای نان و شیرینی های باکیفیت و تازه می انجامد. این امر به نوبه خود منجر به افزایش تولید، فروش و سودآوری واحد های بیکری می شود. همچنین، با ایجاد فرصت های شغلی جدید در این صنعت، به کاهش نرخ بیکاری کمک می کند.
کرمی ادامه داد: از نظر مشتریان، دسترسی به نان و شیرینی های تازه و باکیفیت در کافی شاپ ها و سایر واحد های هورکا، تجربه لذت بخش تری را برای آنها رقم خواهد زد. این امر می تواند به افزایش رضایت مشتریان و وفاداری آنها به این واحد ها منجر شود. از نظر واحد های هورکا، تجهیز به بیکری می تواند به آنها در ارایه خدمات متمایزتر به مشتریان و افزایش درآمدشان کمک کند.
رییس اتحادیه نان های حجیم و نیم حجیم تهران اظهار کرد: همچنین، با پخت نان و شیرینی در محل، می توانند از ضایعات نان و شیرینی بکاهند و در هزینه های خود صرفه جویی کنند. در مجموع، تجهیز کافی شاپ ها و سایر واحد ها به بیکری، یک اقدام برد-برد برای همه طرف های ذینفع می باشد. این کار به نفع صنعت بیکری، مشتریان و خود واحد های هورکا خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از همه فعالان صنعت بیکری، کافی شاپ ها و سایر واحد های هورکا دعوت می کنم که در این کمپین شرکت کنند و برای ارتقای کیفیت نان و شیرینی و ارایه خدمات بهتر به مشتریان تلاش کنند. همچنین، از مسیولین ذیربط تقاضا دارم که از این کمپین حمایت کرده و برای ترویج و توسعه آن اقدام کنند.
90 هزار نانوایی در ایران نیاز به تجهیز است
همچنین مرشدی، یکی از صنعتگران حوزه بیکری در این زمینه با بیان اینکه طبیعتا تجهیز کافی شاپ ها، رستوران ها و هتل ها به بیکری از جهات مختلف اثربخش است گفت: با تجهیز و رسیدن به بیکری مردم می توانند از نان های تازه و مغذی و سالم بهره مند شده از طرفی اشتغال زایی زیادی نیز ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف نان در کشور ما زیاد است گفت: می توان گفت کشور عزیزمان، یکی از پرمصرف ترین کشور ها در مصرف نان است و حدود 90 هزار نانوایی در ایران وجود دارد و شاهد گردش مالی زیادی در این صنعت هستیم.
مرشدی با بیان اینکه بدون شک این صنعت به دلیل مصرف بالای آن، ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارد گفت: حدود 50 سال است که در بخش ماشین آلات حوزه بیکری فعالیت دارم و باید به نکته مهم اشاره کنم که علیرغم مصرف سرانه بالای نان در کشور و اهمیت این صنعت ولی از لحاظ آموزشی، اقدامات و فعالیت های رضایت بخشی صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت دانش بنیان شدن این صنعت و اهمیت آن در جایگاه سلامت و اقتصادی مردم گفت: ضرورت دارد در دانشگاه های کشورمان به این صنعت توجه بیشتر شود و واحد های آموزشی و رشته های دانشگاهی خاص این حوزه در نظر گرفته شود، چون با توجه به اینکه درصدزیادی از ریز مغذی های ما از نان تامین می شود بنابراین باید رعایت کنیم که حتما سلامت محور باشد و آموزش های لازم در این صنعت داده شود.
لزوم توجه به کیفیت نان
همچنین حسین جوانشیر یکی دیگر از صنعتگران در حوزه صنعت بیکری گفت: از آنجایی که نان، قوت غالب مردم بوده و در سفره همه ایرانیان وجود دارد، طبیعتا توجه به کیفیت نان بسیار مهم است، چون با سلامت مردم سروکار دارد.
وی افزود: برای تولید نان خوب، مواد اولیه و ماشین آلات مناسب و دانش فنی مورد نیاز است که خداراشکر همه اینها در کشور ما موجود است و کافه بیکری های متعددی فعالیت می کنند و سطح کیفی نان در کشور افزایش یافته و قطعا این موضوع در سلامت مردم تاثیر گذار است.
جوانشیر افزود: آمار بسیاری از بیماری هایی که به دلیل مصرف برخی نان ها وجود دارد از قبیل بیماری های روده و معده با مصرف نان های با تخمیر کامل و مغذی کم می شود و قطعا در سلامتی مردم خیلی تاثیر خواهد داشت.
43 درصد از کالری مورد نیاز مردم شهر نشین از نان تامین می شود
مهدی خان محمدی یکی دیگر از فعالان صنعت بیکری و نانوایی نیز در این رابطه اظهار داشت: با توجه به اینکه اصلی ترین و مهمترین پارامتر و استفاده از مواد اولیه تازه می باشد، نقش و اهمیت نان به عنوان یک ماده اولیه و محصول نهایی دو چندان است.
وی افزود: نان به عنوان تامین کننده قسمت عمده ای از کالری ها، ویتامین ها، پروتیین ها و دیگر مواد مورد نیاز بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. می توان گفت:43 درصد از کالری مورد نیاز مردم شهر نشین و 56 درصد از کالری مورد نیاز خانواده های روستایی از طریق نان به دست می آید.
خان محمدی اظهار کرد:تهیه و تولید نان سالم و بهداشتی ارتباط مستقیمی با سلامتی افراد جامعه خواهد داشت. چنانچه بتوان در رستوران ها، هتل ها و کافه ها نان را به صورت روزانه و تازه تولید کرد، علاوه بر اشتغالزایی، تازگی نان قطعا باعث افزایش رضایت مشتریان خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه نان صنعتی، نانی سالم، غنی و عاری از آلودگی و مواد افزودنی غیر مجاز می باشد، قطعا این اقدام کمک شایانی به سلامت جامعه خواهد کرد.
لازم به ذکر است؛ ششمین نمایشگاه های تخصصی غذا و نوشیدنی از تاریخ 10 لغایت 13 مردادماه سال جاری در سایت نمایشگاهی شهر آفتاب با حضور فعالان این صنعت برگزار می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت دانش بنیانی شدن صنعت نان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت دانش بنیانی شدن صنعت نان"، کلیک کنید.