قلب تپنده قطار های باری و مسافری ساخته شده توسط محققان جهاددانشگاهی رونمایی شد

به مناسبت دهه فجر؛

قلب تپنده قطار‌های باری و مسافری ساخته شده توسط محققان جهاددانشگاهی رونمایی شد

قلب تپنده قطار های باری و مسافری ساخته شده توسط محققان جهاددانشگاهی رونمایی شد

موتور ترکشن D 78 به عنوان قلب تپنده قطار های باری و مسافری کشور ساخته شده توسط محققان جهاددانشگاهی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری پیشتاز، به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مراسمی با حضور دکتر حسن مسلمی نایینی رییس جهاددانشگاهی و هییت همراه، شنبه 21 بهمن ماه از موتور ترکشن D78 به عنوان قلب تپنده قطار های باری و مسافری کشور در مرکز تخصصی ماشین های الکتریکی و فشارقوی سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی رونمایی شد. 

حسن مسلمی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم که در مجتمع تحقیقاتی این نهاد واقع در استان البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز آخرین روز ماه رجب است و در آستانه ماه شعبان قرار داریم، فرارسیدن جشن پیروزی انقلاب اسلامی را به رهبری حضرت امام خمینی (ره) تبریک گفت.

وی با اشاره به برکات پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: قبل از انقلاب بالاترین مقام های کشور می گفتند که ما حتی کوچک ترین و ساده ترین چیز ها را نمی توانیم بسازیم و باید سرتا پا غربی شویم. همچنین بسیاری از امور فنی و پزشکی را مستشاران و افراد خارجی انجام می دادند، اما کار بزرگی که امام خمینی رحمت الله علیه انجام داد، تحقق ما می توانیم بود.

 مسلمی نایینی بابیان اینکه جهاددانشگاهی به عنوان مولود مبارک انقلاب نیز شعار ما می توانیم را به اثبات رساند گفت: این نهاد همیشه مورد تحسین رهبر انقلاب قرار داشته است و آن چیزی که باعث ماندگاری جهاددانشگاهی شده پویایی شما جهادگران است.

وی بابیان اینکه فعالیت های خوبی در واحد های سازمانی جهاد دانشگاهی در حال انجام است به همکاری های بین واحدی تاکید کرد و گفت: در کنار این همکاری باید از محل انتفاع تولید فناوری ها به اعضا نیز منفعت رسانده شود.

مسلمی نایینی همچنین بابیان اینکه باید ارتباط با دانشگاه ها بیشتر شود افزود: باید از ظرفیت اساتید در انجام پروژه ها بهره بگیریم و این همکاری مشترک زمینه ساز ارزش افزوده شود.

همچنین دکتر حبیب اله اصغری رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی نیز در این مراسم مهم ترین هدف این واحد سازمانی را اضافه کردن فناوری های جدید به سبد جهاددانشگاهی عنوان کرد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: پس از طراحی و ساخت موفقیت آمیز آنتن های هیبرید 5 G توسط محققان این سازمان، پروژه طراحی و ساخت موتور های درون چاهی نیز در مراحل نهایی است که با تکمیل آن می توانیم به افتخارات جهاددانشگاهی در حوزه صنعت نفت بیافزاییم.

وی با تجلیل از همکاران این سازمان در مرکز تخصصی ماشین های الکتریکی و فشارقوی برای ساخت موتور ترکشن D78 گفت: برای نوسازی ناوگان حمل و نقل ریلی کشورمان به این موتور ها بسیار نیاز است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی در پایان سخنانش توجه به نیروی انسانی را بسیار مهم دانست و گفت: به نوعی نیروی انسانی مهم تر از تولید فناوری است.

 دکتر فرشید نجاتی مدیر مرکز تخصصی ماشین های الکتریکی و فشارقوی سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی نیز در این مراسم به مهم ترین فعالیت های این سازمان اشاره کرد و گفت: حوزه های نفت و گاز؛ ریلی و تعمیر و بازسازی ماشین های الکتریکی خاص از فعالیت های اصلی این سازمان است.

وی در ادامه با اشاره به ساخت موتور ترکشن D78 در مرکز تخصصی ماشین های الکتریکی و فشارقوی سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: موتور ترکشن ها به دو دسته کلی برای قطار های بین شهری و راه آهن و همچنین قطار های شهری و مترو تقسیم می شوند.

 نجاتی موتور های D78 ارتقا یافته موتور های D77 هستند به روابط عمومی جهاد دانشگاهی گفت: هر دستگاه لوکوموتیو قطار های بین شهری به 6 دستگاه از این موتور ترکشن نیاز دارد.

مدیر مرکز تخصصی ماشین های الکتریکی و فشارقوی سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به سیاست های دولت در حوزه ریلی گفت: دولت برای توسعه ترانزیت ریلی از 1.6 میلیون تن به 4 میلیون تن نیاز به تعداد زیادی از این موتور ترکشن ها به عنوان قلب تپنده صنعت ریلی دارد.

مدیر تولید این پروژه در پاسخ به این سوال که چرا جهاددانشگاهی به این حوزه ورود کرده است؟ گفت: این موتور ها به صورت پراکنده در کشور تولید می شدند و یا جا هایی بازسازی آن را انجام می دادند که جوابگوی نیاز های کشور نبود و قیمت تمام شده آن بسیار بالا بود به همین دلیل با درخواست صنعت ریلی برای ساخت 100 موتور ترکشن، جهاددانشگاهی تولید این موتور ها را آغاز کرد.

 نجاتی ویژگی اصلی موتور ترکشن 78D ساخته شده توسط سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی را توجه به افزایش کیفیت و قیمت تمام شده خواند و افزود: هدف اصلی ما این بود که قیمت تمام شده موتور ها را پایین بیاوریم تا تولید آن صرفه اقتصادی داشته باشد و در کنار آن بتوانیم صادرات داشته باشیم.

وی بابیان اینکه جهاددانشگاهی این موتور ها را باقیمت جهانی و قابل رقابت تولید کرده است گفت: ظرفیت خوبی برای صادرات داریم و در تمام کشور هایی که از صنعت ریلی استفاده می کنند برای بازسازی مصرف کننده اصلی موتور ها هستند.

مدیر مرکز تخصصی ماشین های الکتریکی و فشارقوی سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی بابیان اینکه می توانیم به کشور های مصر و ترکیه صادرات این موتور ها را داشته باشیم افزود: در دنیا کشور هایی مثل امریکا، هند و کانادا از تامین کننده های اصلی موتور ها هستند.

وی هدف دیگر جهاددانشگاهی برای تولید این موتور ترکشن را ارتقا کیفیت ذکر کرد و گفت: هزینه تامین و نگهداری این موتور ها بسیار بالاست و هر یک ماه که عمر موتور بیشتر شود آورده بالایی دارد. به همین دلیل ارتقا کیفت و تولید با بهترین مواد اولیه در دستور کار قرار گرفت.

 نجاتی همچنین پیرامون تجاری سازی و راه اندازی خط تولید این موتور ها نیز گفت: سرمایه گذاران خوبی برای توسعه این فعالیت ها اعلام آمادگی کرده اند که قرار است با توافقات انجام شده و سرمایه گذاری 2500 هزار میلیارد ریالی کارخانه تخصصی تولید این موتور ها با مشارکت جهاد دانشگاهی و شرکت خصوصی انجام شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قلب تپنده قطار های باری و مسافری ساخته شده توسط محققان جهاددانشگاهی رونمایی شد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قلب تپنده قطار های باری و مسافری ساخته شده توسط محققان جهاددانشگاهی رونمایی شد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه