بررسی کاربردهای میلگرد و تیرآهن در ساختمان سازی
استفاده از میلگرد و تیرآهن، یکی از مهم ترین اقدامات برای مقاوم سازی ساختمان در برابر نیروهای کششی است. این دو عنصر فلزی، در اصل به عنوان شالوده هر سازه به شمار می روند و کاربردهای فراوانی هم دارند. تیرآهن و میلگرد در واقع به عنوان مقاطع فولادی ساختمان شناخته و در اسکلت و فونداسیون فلزی ساختمان استفاده می شوند.
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری پیشتاز، استفاده از میلگرد و تیرآهن، یکی از مهم ترین اقدامات برای مقاوم سازی ساختمان در برابر نیروهای کششی است. این دو عنصر فلزی، در اصل به عنوان شالوده هر سازه به شمار می روند و کاربردهای فراوانی هم دارند. تیرآهن و میلگرد در واقع به عنوان مقاطع فولادی ساختمان شناخته و در اسکلت و فونداسیون فلزی ساختمان استفاده می شوند. اما قبل از این که به سراغ کاربردهای هر یک از این دو عنصر بپردازیم؛ بهتر است با چیستی و خصوصیات و کاربرد هر یک از آن ها به صورت کامل آشنا شوید.
کاربردهای میلگرد در ساختمان سازی
میلگرد، پروفیلی با مقطع فولادی دایره ای است و قطر آن از 6 تا 50 میلی متر در نظر گرفته می شود. این عنصر در انواع و سایزهای متفاوتی تولید می شود. اما این نکته را بدانید که نوع آج دار آن بیشتر از انواع دیگرش در ساختمان به کار می رود. هر میلگرد، 12 متر طول دارد و با توجه به نوع استفاده، به صورت شاخه ای و کلافی بسته بندی و ارسال می شود. جالب است بدانید که قیمت میلگرد با توجه به نوسانات بازار آهن، عدد ثابتی ندارد و به نوع آن نیز وابسته است. به صورت کلی از میلگرد در ساختمان سازی برای مسلح سازی بتن و در اجزای زیر استفاده می شود:
آرماتوربندی فونداسیون
در این نوع آرماتوربندی، میلگردها را در اندازه مناسب برش داده و خم کاری می کنند. سپس با در هم تنیدن آن ها، در محل اجرای فونداسیون قرارشان می دهند. در این آرماتوربندی از میلگردها، به صورت طولی و عرضی استفاده می کنند.
آرماتوربندی ستون ها
ستون های بتنی، در سطح مقطع های مربع، مستطیل و دایره ای تشکیل شده اند و از میلگردها در آن ها، به صورت طولی و اتصالات جانبی استفاده می کنند تا از کمانش میلگردهای اولیه جلوگیری شود. آرماتوربندی ستون، در واقع به انتقال بار کل ساختمان به زمین و حفظ تعادل و ثبات آن کمک می کند. در این ستون ها، از میلگردهای طولی در فواصل مشخص استفاده می کنند و آن ها را با استفاده از سیم و خاموت به یکدیگر متصل می کنند.
آرماتوربندی تیرها
تیرها، بارهای خارجی عرضی را حمل می کنند و باعث لنگر خمشی، نیروهای برشی و پیچشی می شوند. آرماتوربندی تیرها نیز تنش های کششی متقابل را کنترل می کند و در آن از میلگردهای فولادی ملایم یا تغییر شکل یافته با قدرت تسلیم بالا استفاده می شود.
آرماتوربندی سقف ها
جالب است بدانید که بتن استفاده شده بدون میلگرد در سقف، باعث فروریختن و تخریب آن می شود. از طرف دیگر استفاده نکردن از میلگرد در بتن سقف، به دلیل انبساط و انقباض، دچار ترک خوردگی نیز می شود. این ترک ها، در پایان مقاومت آن را کم می کنند و آب به راحتی در آن نفوذ می کند. در این نوع آرماتوربندی نیز از میلگرد طولی به همراه خاموت ها در فواصل مشخص نیز استفاده می شود و قوانین خاص خود را دارد
دیوارهای بتنی
این دیوار سازه ای، از جنس بتن هستند که با استفاده از میلگردهای افقی و قایم مسلح شده است. دیوار بتنی، در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله و باد مقاومت دارند و ساختمان را ایمن تر می کنند. نحوه آرماتوربندی دیوار بتنی با میلگردها، اهمیت زیادی دارد. در این دیوار، ابتدا آرماتورهای عمودی که آرماتور ریشه نام دارند، در جای مشخص شده با توجه به نقشه قرار می گیرند. بعد از آن آرماتورهای افقی، به تعداد مشخص شده برای مهار میلگردهای عمودی و جا به جا نشدنشان، بسته می شوند.
کاربردهای تیرآهن در ساختمان سازی
تیرآهن نیز به شکل چهارگوش است و از اجزایی مانند جان و دو بال پایینی و بالایی تشکیل می شود. این عنصر نیز تنوع و کاربرد زیادی دارد و وظیفه اش تحمل بار های ناشی از لنگر خمشی و افزایش مقاومت کششی ساختمان است. قیمت تیرآهن، با توجه به نوع و اندازه آن متفاوت است و نوع استاندارد ساخت آن نیز در قیمتش تاثیر زیادی دارد. شما نیز می توانید در زیر با کاربردهای تیرآهن آشنا شوید:
اسکلت فلزی ساختمان
تیرآهن، برای طراحی اسکلت های فولادی استفاده می شود و مانند قوطی های عرضی و افقی در سیستم سازه ای عمل می کند. تیرآهن در برابر بارها، زلزله و اثرات طبیعی مقاومت بالایی دارد و قابلیت انعطاف پذیری آن، بیشتر از هر چیزی مورد توجه قرار می گیرد. نقش اصلی تیرآهن در اسکلت فلزی، تثبیت کنندگی و انتقال دهندگی بارهاست.
ستون ها
تیرآهن در ستون، برای ایجاد اجزای عمودی و باربر استفاده می شود و انتقال بارهای عمودی ستون را به اجزای دیگر انجام می دهد.
تیرها
از تیرآهن، برای ایجاد تیرهای اصلی یا شاه تیر استفاده می شود و آن را به صورت افقی در سازه قرار می دهند. وظیفه اصلی این تیرها نیز انتقال بار اصلی از تیر به ستون است. البته از تیرآهن، برای انواع تیرهای فرعی، میانی و تیرهای باریک کرومیت نیز استفاده می شود.
کلاف ها
تیرآهن، در کلاف ها برای ایجاد اجزای افقی و باربر استفاده می شود و کاربرد زیادی نیز در این زمینه دارد. تیر کلاف، در واقع عنصری افقی به شمار می رود که در سازه های فولادی به عنوان قسمتی از سیستم انتقال بار و توزیع آن استفاده می شود. تیرآهن در کلاف ها به شکل قوطی و بلندگو عمل می کند و می تواند بار سایر اجزا را نیز انتقال دهد.
سقف تیرچه بلوک
در این سقف ها گاهی از تیرآهن های لانه زنبوری به صورت مدفون در بتن استفاده می کنند. از مزایای استفاده از تیرآهن در این نوع سازه نیز می توان مقاومت بالا، سرعت اجرای بیشتر و انعطاف پذیری را نام برد.
خرید میلگرد از مهد فولاد
استفاده از میلگرد و تیرآهن، یکی از موارد معمول در صنعت ساختمان سازی است. اما مهم ترین نکته در این صنعت، استفاده از مواد و مصالحی با کیفیت مطلوب است. چون استفاده از مصالحی نامرغوب، بعد از مدتی باعث خسارت های زیادی به ساختمان و پروژه های مختلف می شود. شما می توانید با اعتماد به فروشگاه اینترنتی مهد فولاد از این دغدغه نیز رهایی یابید و با دریافت قیمت میلگرد ساده، آج دار و تیرآهن، خریدی مطمین و به صرفه داشته باشید.
از جمله اولویت های این شرکت نیز رضایت مندی، پشتیبانی مشتریان، مشاوره فنی و تخصصی است. چون سفارش های شما را در اسرع وقت با بهترین کیفیت تامین می کند. از دیگر محصولات فروشگاه مهد فولاد نیز می توان موارد دیگری چون ورق گرم، ورق سرد، پروفیل، نبشی، ناودانی و لوله را نیز نام برد. شما می توانید برای سفارش و خرید هر یک از این محصولات، به سایت مهد فولاد مراجعه کنید و خریدی مطمین را تجربه کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بررسی کاربردهای میلگرد و تیرآهن در ساختمان سازی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بررسی کاربردهای میلگرد و تیرآهن در ساختمان سازی"، کلیک کنید.