جزییات طرح آمریکایی – اسراییلی برای مدیریت محاصره نوار غزه

جزئیات طرح آمریکایی - اسرائیلی برای مدیریت محاصره نوار غزه

به گزارش پیشتاز روزنامه لبنانی «الاخبار» در گزارشی آورده است، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر به جنگ مرگبار خود علیه مردم غزه ادامه می دهد و به نظر نمی رسد جنگ به این زودی ها پایان یابد. از این روی، دشمن برای مرحله بعدی هیچ برنامه عملی به جز نهادینه کردن اشغالگری و تحمیل این واقعیت که غزه دیگر مکان مناسبی برای زندگی نیست و نیز بهره برداری از هر فرصتی برای اخراج مردم، حال به صورت داوطلبانه یا به زور، از این باریکه ندارد.

از طرفی هم خشم ملت ها که به شیوه های مختلف ابراز شد توسط دولت های غربی به یک اقدام سیاسی منجر نشد و آمریکا هم از همان روز اول، تنها کاری که کرد بهبود وجهه جنایتکار و حامیانش از نقطه نظر انسانی بود و صرفا در خدمت ایدیولوژی رژیم صهیونیستی بود و نه برعکس.

به نقل از پیشتاز از این منظر، هدف واقعی دشمن از آنچه در تمام اسناد مذاکرات آتش بس غزه ارایه می کند، آزادی اسرای صهیونیستی و بعد بازگشت مجدد به جنگ نسل کشی است، چیزی که آمریکایی ها با آن مخالفت نمی کنند؛ حال اظهاراتشان هر چه که باشد.

امروز موضوع جدید تنها تدارک ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به رفح نیست، بلکه اقدامات دایمی است که سراسر نوار غزه را به مناطقی تقسیم می کند و هدف دشمن این است که اولا بخش بیشتری از مناطق باریکه را غیرقابل سکونت کند و در نهایت مانع از بازگشت مردم به این مناطق شود و ثانیا یک منطقه نظامی در مرکز غزه بسازد و شمال و جنوب آن را از هم جدا کند و تنها راه اتصال، نقاط عبوری باشد که توسط ارتش رژیم صهیونیستی کنترل می شود.

علاوه بر تلاش میدانی دشمن، دولت «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا تصمیم گرفته پیرو کابینه رژیم صهیونیستی باشد. واشنگتن بر این عقیده است که حل و فصل جنگ غزه تنها با «نابودی» مقاومت غزه و ممانعت از هرگونه نقش آن در آینده یا در اداره سیاسی یا مدنی فلسطین امکان پذیر است. دولت آمریکا می خواهد در ماه های باقی مانده از دوره ریاست جمهوری بایدن یک کمپین انتخابات جهانی راه اندازی کند و بایدن را به عنوان «رهبر جهانی بشردوستانه» معرفی کند که به اصطلاح دنبال کمک به مردم غزه است تا آنها را از شر اشغالگر خلاص کند و مانع از سیطره مقاومت بر آینده این مردم شود.

بر این اساس، بایدن تصمیم گرفت ارتش آمریکا با همکاری آژانس توسعه این کشور، مدیریت عملیات کریدور دریایی بشردوستانه را بر عهده بگیرد و با ساز و کارهایی که توسط ارتش آمریکا تدوین و نظارت می شود و توسط ارتش رژیم صهیونیستی در ساحل کنترل می شود، کمک ها از طریق این کریدور دریایی از قبرس به غزه منتقل شود، البته مشروط بر اینکه یک شریک غربی نیز در این کار داشته باشد و به همین دلیل در حال گفت وگو با طرف انگلیسی است.

دولت آمریکا برای انجام این تصمیم، ماه گذشته تماس هایی برقرار کرد و فشارهایی را اعمال کرد و به گام های عملی رسید؛

اول: ابلاغ به قبرس مبنی بر اینکه طرح «آلماتیا» که دولت قبرس در پنج ماه گذشته روی تهیه آن کار کرده است، با یک عملیات بشردوستانه تحت نظارت آمریکا جایگزین شده است و آنچه از طرح قبرس باقی مانده استفاده از بندر «لارنکا» به عنوان مرکز راه اندازی و جمع آوری کمک ها و حفظ «صندوق آلماتیا» برای حمایت از کریدور بحری و تامین مالی آن از آمریکا، اروپا، امارات، قطر و کویت است.

دوم: واگذاری آماده سازی مراحل عملی پروژه به فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، وزارت دفاع این کشور با همکاری آژانس توسعه ایالات متحده (USAID).

سوم: توافق با سازمان جهانی غذا (WFP) برای مشارکت در توزیع کمک ها در نوار غزه، بدون همکاری آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا). به نظر می رسد که توافق یکپارچه ای بین واشنگتن و قدرت اشغالگر برای تکمیل حذف این آژانس و ممانعت از فعالیت آن وجود دارد، حتی اگر از طرف های دیگری غیر از ایالات متحده بودجه دریافت کند.

تدارکات دشمن در زمین

در همین حال، دشمن در چندین سطح از جمله در بُعد میدانی شروع به کار کرده و یک موقعیت میدانی در ساحل غزه در مقابل منطقه مرکزی ساخت که از طریق آن، جاده اتصال بین خیابان های ساحلی «الرشید» و «الشرقی» (صلاح الدین) می گذرد و به منطقه «نتزاریم» معروف است، جایی که شهرک معروف اسراییلی ها بوده است. دشمن با تعریض جاده بین غرب و شرق به عرض بیش از 60 متر و ایجاد فونداسیون های بتنی در دو طرف جاده، طرح یکپارچه ای را تهیه کرده است که از حدود دو ماه پیش کار روی آن را آغاز کرده و هدفش این است که دو دیوار در ضلع جنوبی و شمالی بسازد تا دید را از دو طرف مسدود کند و تمامی شکاف ها را  که افراد می توانند با استفاده از آنها به دور از ایست های بازرسی تردد کنند، ببندد.

از سوی دیگر، واحدهای مهندسی با مشارکت نیروی اطلاعاتی در حال آماده سازی زیرساخت ها برای ایجاد ایست های بازرسی برای افراد عابر براساس همان مکانیسم کاری موجود در کرانه باختری و ورودی های اراضی 48 هستند؛ به این شکل که یک گذرگاه انفرادی ایجاد شود که از هر دو طرف با آهن بسته می شود و به اندازه ای باریک است که اجازه عبور بیش از یک نفر را نمی دهد، سپس افراد عابر از دروازه های آهنی عبور می کنند که به آنها اجازه بازگشت از همان نقطه را نمی دهد، تا به این طریق، افراد عابر از طریق تجهیزات دیجیتال عظیم مرتبط با برنامه های ویژه که حاوی داده های فلسطینی ها هستند، توسط سیستم شناسایی دیجیتالی شناسایی شوند، تصویر چهره و اثر انگشت آنها ثبت شود و یک تصویری جامع از قد، وزن و علایم متمایز آنها به دست آید.

در عین حال، دشمن در چارچوب طرح ممانعت از حضور ساکنان، در حال تکمیل عملیات تراز کردن گسترده در اکثر محله های شرقی در مناطق شمالی و مرکزی تا جنوب غزه است، مناطقی که تهدیدی برای شهرک های صهیونیستی در غلاف غزه هستند. رژیم صهیونیستی همچنین در حال تراز کردن مناطق ویران شده در شمال غزه است. حتی هدف از حمله اخیر به مجتمع پزشکی الشفا تنها ضربه زدن به هر ظرفیت غیرنظامی برای اداره مناطق یا اجرای برنامه های کمک رسانی نبود، بلکه هدف ویرانگری محتویات مجتمع به منظور جلوگیری از راه اندازی مجدد سریع آن بود.

کریدور دریایی و طولانی شدن اشغالگری

پس از اینکه قبرس به تاییدیه های اولیه بیش از 20 کشور و عدم اعتراض رسمی نیروهای اشغالگر و غیررسمی حماس تکیه کرد، قبرسی ها در مراحل اولیه مذاکرات احساس کردند که طرف اسراییلی می خواهد این ایده کریدور در چارچوب طرح جامع او باقی بماند، نه اینکه به گذرگاهی دایمی تبدیل شود که به مرور زمان به مرکزی برای تبادلات تجاری و انسانی بین نوار غزه و جهان تبدیل می شود و امکان رفع محاصره را فراهم می کند.

بنابراین، طرف قبرسی تلاش کرد تا حمایت یک ایتلاف جهانی را به دست آورد و مانع از محدود شدن اداره این پروژه به طرف اسراییلی شود. با این حال، قبرسی ها که در سال های اخیر از کابینه رژیم صهیونیستی حمایت زیادی کردند، از آنچه که یکی از مقامات امنیتی قبرس آن را «غرور اسراییلی ها و درخواست های نامحدود آنها» خواند، ناامید شدند و همین مساله بر تلاش های طرف قبرسی بر برقراری روابط جدید و اقدامات اعتمادسازی با قدرت ها و کشورهای منطقه به منظور ممانعت از انعکاس حضور نظامی، امنیتی و تجاری فزاینده رژیم صهیونیستی در این جزیره سایه انداخت، به ویژه که دشمن به تمایز بین دو طرف جزیره توجهی ندارد و از طریق شبکه ای از بازرگانان، بزرگ ترین عملیات اکتساب را در هر دو قسمت جزیره رهبری می کند، اگرچه از حمایت رسمی بیشتری در نیکوزیا برخوردار است، اما «آشوب سازمان یافته» در بخش ترکیه ای جزیره نیز به او کمک شایانی می کند.

در حالی که مذاکرات بر سر ایده یک کریدور امن فعال و همیشه باز ادامه داشت، قبرسی ها اولین شوک را دریافت کردند، وقتی که آمریکایی ها به آنها اطلاع دادند که پروژه اساسی که قبرس با کشورها و سازمان ها آن را تبلیغ کرده است، دیگر وجود ندارد و در عوض، یک طرح جایگزین به رهبری ایالات متحده وجود دارد که مستقیما توسط کاخ سفید نظارت می شود و جزو «کمپین تبلیغاتی» انتخابات است. طرف آمریکایی تاکید کرد: این عملیات صرفا بشردوستانه بوده و دارای محدودیت زمانی است که اواخر ماه اوت به پایان می رسد. این عملیات توسط ارتش ایالات متحده انجام خواهد شد که در دریا مقابل سواحل قبرس و فلسطین مستقر خواهد شد و الزامات حفاظتی مستقیمی را برای کشتی های حامل کمک های انسانی از جزیره به اسکله و سکوی شناور در دریا فراهم می کند. تامین هزینه های لجستیکی و امنیتی عملیات را هم بر عهده دارد. آمریکایی ها تاکید کردند که در حال مذاکره با انگلیس در مورد امکان ماموریت دادن به یک شرکت خصوصی شامل اعضای سابق نیروهای ویژه و اطلاعات انگلیس هستند، زیرا کاخ سفید تصمیم گرفته است که هیچ سرباز آمریکایی در غزه حضور نداشته باشد.

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جزییات طرح آمریکایی – اسراییلی برای مدیریت محاصره نوار غزه" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جزییات طرح آمریکایی – اسراییلی برای مدیریت محاصره نوار غزه"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه