حفاری خطوط ۸ و ۹ مترو در سال جدید/تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو تا سه ماه آینده

حفاری خطوط ۸ و ۹ مترو در سال جدید/تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو تا سه ماه آینده

مدیرعامل شرکت مترو تهران از بسته شده پرونده تکمیل ایستگاه های بافی مانده خط ۶ و ۷ مترو تا پایان فصل بهار جاری خبر داد.

نعمت الله فرزان پور  در گفت وگو با پیشتاز با بیان اینکه  سال ۱۴۰۳ همچون سنوات اخیر برای شرکت مترو تهران همچنان سال کار و تلاش بود گفت: در سالی که پشت سر گذاشتیم اقدامات زیرساختی مهمی صورت پذیرفت تا روند توسعه و بهره برداری های آتی از شبکه رو به گسترش راه آهن ریلی زیرزمینی در تهران دچار خلل نشود. در واقع سال ۱۴۰۳ را می توان به یک معنا سال «کاشت برای برداشت های آتی» دانست. 

وی با بیان اینکه اولویت فعالیت های شرکت مترو تهران در سال اخیر در سه شاخه دسته بندی می شد اظهارکرد: مورد نخست تلاش برای تکمیل ایستگاه های باقی مانده خطوط ۶ و ۷ و برخی ورودی های جدید ایستگاههای در حال بهره برداری بود. مساله بعد اقدامات توسعه ای خطوط ۲ ۴ ۶ و ۷ به همراه رسیدگی به وضعیت پایانه ها و پارکینگ های در دست احداث برای سرویس دهی هرچه بهتر خطوط است و در نهایت پیگیری موضوع مهم و اساسی آغاز عملیات اجرایی خطوط جدید مترو که البته در این میان خط ۱۰ خوشبختانه در مسیر پیشروی عملیات حفاری و احداث تونل است. 

احداث ایستگاه های باقی مانده خط ۶ و ۷

وی با اشاره به تکمیل نواقص خطوط هفتگانه گفت: یکی از برنامه های مهم سال ۱۴۰۳ شرکت مترو تکمیل نواقص خطوط هفتگانه موجود بود. این امر شامل رفع نقص های تجهیزاتی خط ۳ (هواسازها و هواکش ها برخی ورودی ها و دسترسی ها زهکش خط سیستم اسکادا و …) ادامه روند ساخت ۷ ورودی جدید در خطوط ۶ و ۷ که البته همگی در سال ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسند و از همه مهمتر احداث ایستگاه های باقی مانده از جمله ایستگاه ورزشگاه تختی در خط ۷ و ایستگاه های  سرباز و استاد نجات اللهی در خط ۶ بود. این دسته از اقدامات در جهت بستن پرونده خطوط موجود صورت پذیرفت و پیش بینی می شود در بهار سال ۱۴۰۴ بسیاری از آن ها به ثمر بنشیند و در اختیار شهروندان قرار گیرد. 

مدیرعامل شرکت مترو تهران با اشاره به توسعه خطوط و جذب مسافر بیشتر گفت: خطوط هفتگانه مترو برای پوشش مناطق کم بهره از سیستم حمل و نقل عمومی طرح های توسعه ای را در دل خود دارد. در همین راستا خط ۲ از ایستگاه فرهنگسرا تا پردیس مسافربری شرق باید امتداد یابد که عملیات اجرایی آن در تیر ماه سال ۱۴۰۳ و همزمان با اتمام فاز نخست این پایانه جدید آغاز شد. این امر به معنای اتصال شبکه های حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری است که در نوع خود بسیار حائز اهمیت است و کارکردهای هر دو بخش را اعتلا می بخشد. 

از ساخت پایانه ها چه خبر؟

فرزانپور ادامه داد: از سوی دیگر در خط ۴ موضوع احداث دو ایستگاه باقی مانده از بخش توسعه غربی با جدیت دنبال شد تا این خط پرمسافر به محدوده میدان چهارباغ برسد؛ پروژه ای که انتظار می رود تا سال ۱۴۰۵ نتیجه دهد. در پروژه توسعه جنوبی خط ۶ که مسیری به طول ۱۰ کیلومتر و عملیات حفاری و ساخت تونل آن تمام شده است مرحله ساخت ایستگاه های محدوده شهر ری را پیش رو داریم و انتظار می رود سال ۱۴۰۴ برخی ایستگاه های آن افتتاح شوند و خط ۷ نیز پروژه توسعه شمال غربی خود از میدان کتاب تا محدوده حصارک را آغاز کرده و در بخش حفاری و ساخت تونل پیشرفت های خوبی حاصل شده است که البته بهره برداری از ایستگاه های این محدوده طی سال ۱۴۰۵ محقق می شود.

وی افزود: در کنار این اقدامات و فعالیت ها سال گذشته پروژه های تجهیز فاز دوم پارکینگ شهید کلاهدوز در خط ۴ ادامه عملیات اجرایی فاز نخست پایانه آزادگان در خط ۳ و پیگیری عملیات عمرانی پایانه دولت آباد در خط ۶ دنبال شد و طبق برنامه انتظار داریم با تامین به موقع منابع مالی لازم فاز دوم پایانه شهید کلاهدوز و فاز نخست پایانه آزادگان در سال جاری باید به بهره برداری برسند.
 
مدیرعامل متروی تهران با بیان اینکه آنچه به عنوان مهمترین برنامه سال ۱۴۰۳ شرکت مترو تهران مدنظر قرار داشت شروع عملیات اجرایی خطوط جدید بود گفت: این اقدام اصطلاحاً «از نان شب هم واجب تر» و متضمن اتکای حداکثری پایتخت نشینان به سیستم حمل و نقل عمومی در سالهای آینده خواهد بود. در واقع شبکه مترو اگر بخواهد به افق پوشش روزانه حداقل ۵ میلیون سفر دست یابد هیچ راهی ندارد جز آنکه تمام نقاط شهر را در برگیرد. 

فرزانپور ادامه داد: این هدف در سایه احداث و بهره برداری از ۴ خط جدید ۸ تا ۱۱ محقق می شود؛ به عبارتی یعنی ایجاد ۱۷۵ کیلومتر مسیر ریلی – تونلی دیگر و ساخت حدود ۱۳۰ ایستگاه جدید که کاری بزرگ و هزینه بر است. در سال گذشته عملیات حفاری مکانیزه و ساخت تونل خط ۱۰ سرعت گرفت و می توان گفت این پروژه از آب و گل درآمده است. دومین دستگاه حفار مکانیزه نیز به زودی در این خط آماده شروع به کار می شود.

وی افزود: قرارداد خطوط ۸ و ۹ هم اسفند ماه سال ۱۴۰۳ در حضور رییس جمهوری و شهردار تهران رسما منعقد شد و حالا در مرحله تجهیز کارگاه های مختلف و اختصاص اراضی مورد نیاز برای شروع عملیات اجرایی است و به نظر می رسد در سال ۱۴۰۴ این دو خط وارد بخش حفاری و ساخت تونل با دستگاه حفار مکانیزه شوند. خط ۱۱ نیز به مرحله عقد تفاهمنامه نزدیک شده است و مقدمات آغاز عملیات اجرایی آن بزودی فراهم می شود.

فرزانپور در پایان اظهارکرد: در نهایت با مرور تمام آنچه عنوان شد به این نتیجه می توان رسید که سال ۱۴۰۴ سالی پر از کار و کوشش و اتفاقات مسرت بخش و امیدوارکننده برای توسعه شبکه مترو تهران خواهد بود و انتظار می رود با جدیت و حمیت تلاشگران این عرصه اهداف برنامه های تبیین شده برای سال جدید یک به یک و در موعد مقرر محقق شوند. صد البته یک اصل مهم برای تحقق این انتظار تامین به موقع منابع مالی است.

پایان خبر پیشتاز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حفاری خطوط ۸ و ۹ مترو در سال جدید/تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو تا سه ماه آینده" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حفاری خطوط ۸ و ۹ مترو در سال جدید/تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو تا سه ماه آینده"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه