راهنمای جامع بازار بزرگ استانبول (گرند بازار)

گرند بازار استانبول یا به ترکی استانبولی کاپالی چارشی(Kapalıçarşı) با قدمت 550 سال یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان است. با خرید آنلاین بلیط هواپیما استانبول می‌توانید سفری جذاب را به این شهر تاریخی آغاز کنید و برای خرید سوغات راهی گرند بازار شوید.

راهنمای جامع بازار بزرگ استانبول (گرند بازار)

معرفی گرند بازار استانبول

در معرفی گرند بازار استانبول با یکی از پربازدیدترین جاذبه‌های ترکیه آشنا می‌شویم. بازار بزرگ استانبول با 45000 مترمربع مساحت دارای  61 گذر 21 ورودی و 4000 حجره است. این بازار بزرگ گزینه‌های خرید متعددی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

در این بازار از فرش‌های زیبای ترکی تا کاشی‌ها و سفال‌های لعابدار ظروف مس و برنج پوشاک چرمی پنبه و پشم کتاب جواهرات و انواع دیگر کالاها را می‌توان یافت. گرند بازار استانبول در سال 2014 با 91 میلیون بازدیدکننده جزو پربازدیدکننده‌ترین مکان‌های گردشگری جهان بود.

اگرچه در حال حاضر با افزایش مراکز خرید مدرن در استانبول از شهرت گرند بازار کمی کاسته شده است اما این بازار سرپوشیده همچنان سالانه حدود 20 تا 25 میلیون بازدیدکننده دارد.

تاریخچه گرند بازار استانبول

تاریخچه گرند بازار استانبول به 569 سال قبل بازمی‌گردد. هسته اصلی این بازار در بین سال‌های 1455 تا 1456 اندکی پس از فتح قسطنطنیه توسط عثمانی‌ها آغاز شد. هدف از ساخت گرند بازار کمک به رونق اقتصادی شهر بود.

در ابتدا سلطان محمد دوم در نزدیکی کاخ خود ساختمانی را به تجارت منسوجات و جواهرات اختصاص داد. نام این مجموعه Cevâhir Bedestan یا Bezzâzistan-ı Cedîd بود. بدستن(Bedestan) از واژه فارسی بز(پارچه) یا بزازی به معنای «بازار پارچه فروشان» گرفته شده بود.

این مجموعه در بین فواره‌های باستانی کنستانتین و تئودوسیوس و در نزدیکی کاخ قدیمی قرار داشت و ساخت آن در زمستان 1460 به پایان رسید. در این دوره بازارهایی مانند Esir Pazari(بازار تجارت برده) بازار کالاهای دست دوم(Bit Pazarı) و بازار طولانی مربوط به خرید رواق(Uzun Çarşı) در اطراف Cevâhir Bedestan فعال بودند.

در سال 1545 و در زمان سلطان سلیمان اول بازار سرپوشیده‌ی دیگری به نام صندل بدستن(Sandal Bedesten) در شمال بازار اول ساخته شد. این بازار امروزه در ضلع شمالی بازار جواهرات کاپالی چارشی استانبول قرار دارد و دومین بنای قدیمی این مجموعه محسوب می‌شود.

پس از ساخته شدن صندل بدستن تجارت منسوجات به این بخش منتقل شد و  Cevahir Bedesten به فروش کالاهای لوکس اختصاص یافت. در ابتدا این دو بازار جدا از یکدیگر بودند و بین آن‌ها مسجد بایزید ویرانه‌های کلیساهای قدیمی و یک آب انبار بزرگ قرار داشت.

با این حال مدتی بعد بسیاری از فروشندگان مغازه‌هایی را بین دو بازار و در اطراف آن‌ها برپا کردند. در آغاز قرن هفدهم گرند بازار تقریبا شکل نهایی خود را به دست آورده بود و به عنوان پل ارتباطی بین آسیا و اروپا شناخته می‌شد.

تا اوایل قرن نوزدهم گرند بازار استانبول از نظر تنوع کیفیت و فراوانی کالاها در اروپا بی‌رقیب بود. براساس پلان‌های بر جای مانده از این دوره بازار بزرگ یک مجموعه مربع شکل بود که دو راه اصلی عمود بر هم داشت و مسیر سومی هم در امتداد محیط بیرونی آن دیده می‌شد.

همچنین در این دوره بازار دارای 67 راسته 3000 مغازه در داخل 300 مغازه در اطراف چندین میدان برای نمازهای روزانه 18 دروازه 7 چشمه و تعدادی کاروانسرای بزرگ دو یا سه طبقه در حیاط بود. اما هنوز تمام بخش‌های این مجموعه سرپوشیده نبودند.

در بین سال‌های 1548 تا 1701 آتش‌سوزی‌های متعددی در بازار رخ داد. همچنین بخش زیادی از بازار در زمین لر‌زه‌ی سال 1766 تخریب شده بود که بعدها موردبازسازی قرار گرفت. در سال 1696 بخش‌های بین دو بدستن با طاق‌هایی پوشیده شدند.

در قرن نوزدهم رشد صنعت نساجی در اروپای غربی باعث افت گرند بازار استانبول شد. در سال‌های بعد بسیاری از بازرگانان ارمنی یونانی و یهودی از بازار خارج شده و در محله‌های شلوغ استانبول مانند گالاتا مغازه راه‌اندازی کردند.

در سال 1894 بخش‌های زیادی از بازار توسط زمین‌لرزه‌ای قوی تخریب شد. به همین علت پس از بازسازی از مساحت این مجموعه کاسته شد. در سال 1927 تمام بخش‌های بازار نام رسمی گرفتند. در سال‌های 1943 و 1954 مجددا آتش‌سوزی‌هایی در گرند بازار رخ داد که در سال 1959 بخش‌های آسیب‌دیده مرمت شدند.

بخش‌های مختلف بازار بزرگ استانبول

از بخش‌های مختلف بازار بزرگ استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راسته قالی و قالیچه: شامل انواع فرش و قالیچه‌های دستباف ترکی بهترین مغازه‌های این بخش فرش فروشی شیشکو ایتنکون(Ethnicon) و دوکو(Dhoku) هستند.
  • راسته چرم و پوست: از بهترین مغازه‌های این بخش می‌توان به مغازه چرم و خز کوچ(Koc Leather & Fur) اشاره کرد.
  • راسته منسوجات و محصولات ترک: بهترین و معروف‌ترین مغازه‌های این بخش شامل محصولات طبیعی عبدولا(Abdulla Natural Products) حمام جنیفر(Jennifer’s Hamam) و ایزنیک آرت(İznik Art) هستند.
  • راسته اشیای عتیقه: پیشنهاد می‌کنیم در این راسته از عتیقه‌فروشی سوفا(Sofa Art & Antiques) و مغازه عتیقه‌جات اسکی(Eski Fine Arts and Antiques) بازدید کنید.
  • راسته صنایع‌دستی شامل انواع مینیاتور تذهیب گلیم آثار چوبی و آثار خوشنویسی
  • راسته طلافروشی‌ها یا راسته صراف‌ها
  • راسته کیف و کفش
  • راسته ادویه‌جات

بهترین رستوران‌ها و غذاخوری‌های بازار بزرگ استانبول

پس از یک گشت و گذار طولانی در بازار بزرگ استانبول قطعا احساس خستگی و گرسنگی خواهید کرد. در این شرایط می‌توانید به رستوران‌ها و غذاخوری‌های بازار بزرگ استانبول سر بزنید. از بهترین رستوران‌های این بازار می‌توان به رستوران حاووضلو رستوران گل ابرو کانتین رستوران اصلان و رستوران بورچ اشاره کرد.

  • رستوران حاووضلو

این مجموعه وعده‌های ناهار را بین ساعات 12 تا 15 سرو می‌کند. در دیگر ساعات روز می‌توانید چای یا قهوه در این رستوران سفارش دهید.

  • رستوران گل ابرو کانتین

این رستوران کوچک به خاطر طعم دونرکباب‌هایش معروف است. با توجه به کوچک بودن فضا رستوران گل ابرو کانتین به صورت بیرون‌بر فعالیت می‌کند.

  • رستوران اصلان

این رستوران در بیرون از فضای بازار قرار دارد و همه روزه از ساعت 11 صبح تا 9 شب فعال است.

  • رستوران بورچ

این رستوران بهترین مکان برای چشیدن طعم کباب‌های ترکی به خصوص کباب غازی عینتاب و کباب علی نازیک است.

ساعات کار بازار بزرگ استانبول

ساعات کار بازار بزرگ استانبول همه روزه(به جز اعیاد ملی و یک‌شنبه‌ها) از ساعت 9 صبح تا 7 شب است. این بازار به صورت یکسره فعالیت می‌کند.

دسترسی به بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی)

بازار بزرگ استانبول در منطقه فاتح و در محله کاپالی چارشی(Kapalıçarşı) قرار دارد و از غرب به شرق بین ایاصوفیه و مسجد آبی قرار گرفته است. بازار بزرگ استانبول با مترو به راحتی قابل دسترسی است. برای این کار می‌توانید از میدان تاکسیم به ایستگاه کاباتاش رفته و سپس با خط تراموای T1 در ایستگاه بایزید-کاپالی چارشی پیاده شوید.

در صورتی که مبدا شما بلوار آتاترک است به بلوار اسکی آنکارا رفته و با خط H122 تا ایستگاه متروی لونت بروید. سپس سوار خط متروی M2 شوید و در ایستگاه وزنکیر پیاده شوید. همچنین بهترین شیوه دسترسی به بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی) از مبدا سلطان احمد و سیرکجی استفاده از تراموای شهری است.

اگر چه گرند بازار دارای ورودی‌های مختلف است اما برای دسترسی راحت‌تر به تمام بخش‌های مجموعه بهتر است در ایستگاه بایزید(Beyazıt-Kapalıçarşı) یا چمبرلیتاش(Çemberlitaş) پیاده شوید.

رفتن به بازار کاپالی چارشی استانبول با تاکسی توصیه نمی‌شود. زیرا تاکسی‌ها برای رسیدن به مقصد باید مسیرهای پرپیچ‌وخمی را در اطراف خیابان‌های یک‌طرفه طی کنند. همچنین این وسیله نقلیه نسبت به تراموای شهری گران‌تر است.

آدرس بازار کاپالی چارشی استانبول: ترکیه شهر استانبول منطقه فاتح ایستگاه بایزید

جاذبه‌های اطراف بازار بزرگ استانبول

جاذبه‌های اطراف بازار بزرگ استانبول شامل موارد زیر هستند:

  • مسجد سلیمانیه: با قدمت دوران عثمانی
  • دانشگاه استانبول: قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی ترکیه مربوط به دوران عثمانی
  • ستون کنستانتین: قدیمی‌ترین بنای استانبول
  • قنات والنس: مربوط به زمان امپراطوری روم شرقی
  • مسجد بایزید: از مساجد دوران عثمانی
  • کاروانسرای والده خان: با قدمت قرن هفدهم میلادی
  • مسجد فاتح: بزرگ‌ترین مسجد دوران امپراتوری عثمانی
  • مسجد قلندرخانه: یک کلیسای ارتدوکس تغییر کاربری داده شده به مسجد
  • مسجد رستم پاشا: ساخته شده در سال ۱۵۶۰ میلادی

خرید آنلاین بلیط هواپیما استانبول

خوشبختانه امروزه برای خرید بلیط هواپیما نیازی به مراجعه حضوری به آژانس‌های مسافرتی نیست و شما می‌توانید با استفاده از خرید آنلاین بلیط هواپیما استانبول در کم‌ترین زمان ممکن بلیط خود را بخرید و سفری لذت‌بخش را به این شهر کهن و زیبا آغاز کنید.

پیشنهاد می‌کنیم برای خرید بلیط به سایت‌های معتبر مانند الی گشت مراجعه کنید. در این سایت می‌توانید با استفاده از گزینه‌های جستجوی موجود مناسب‌ترین بلیط را خریداری کنید. در صورتی که به دنبال خرید آنلاین بلیط هواپیما استانبول با قیمت ارزان هستید بهتر است در بازه‌های زمانی مختلف بلیط‌های چارتری را بررسی کنید.

سخن پایانی

در این مقاله بازار بزرگ استانبول را معرفی کردیم. همانطور که گفته شد این مجموعه از قدیمی‌ترین بازارهای جهان است که امروزه همچنان فعالیت می‌کند. شما عزیزان می‌توانید در سفرتان به استانبول کالاهای موردنیاز یا سوغات دلخواهتان را از این مجموعه خریداری کنید.

سوالات متداول

ساعات کاری بازار بزرگ استانبول به چه صورت است؟

این مجموعه همه روزه به یکشنبه‌ها و ایام تعطیل ملی از ساعت 9 صبح تا 8 شب فعال است.

از بازار بزرگ استانبول چه چیزی بخریم؟

شما می‌توانید طیف وسیعی از کالاها مانند جواهرات پارچه کیف و کفش لوازم خانگی سرامیک صنایع دستی فرش و ادویه‌جات را از این بازار خریداری کنید.

دلیل شهرت و اهمیت گرند بازار استانبول چیست؟

این بازار قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان محسوب می‌شود.

 

 

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهنمای جامع بازار بزرگ استانبول (گرند بازار)" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهنمای جامع بازار بزرگ استانبول (گرند بازار)"، کلیک کنید.