سد بختیاری، آغاز احداث بلندترین سد ایران در لرستان؟+ عکس
آفتاب نیوز :
خبرگزاری پیشتاز نوشت: علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو که در ماه های اخیر بازدیدی از سد راغون در کشور تاجیکستان داشته، در خصوص احداث این سد گفت: “این سازه بلندترین سد جهان بوده و نکته ارزشمند و جالب آن مشارکت فعال شرکت های ایرانی در ساخت این ابرپروژه است. حجم دریاچه این سد 14 میلیارد مترمکعب همراه با تولید 3600 مگاوات انرژی برقابی است، ضمن اینکه در بدنه و حاشیه این سازه بیش از 100 کیلومتر تونل احداث شده است. “
به نوشته این خبرگزاری، در واقع، نکته مهم مورد توجه این است که شرکت های ایرانی در ساخت بلندترین سد جهان در کشور تاجیکستان در حال فعالیت هستند. 10 سال پیش بود که خبری این چنینی در خصوص ساخت بلندترین سد جهان در استان لرستان ایران مخابره شد. قرار بود سد بختیاری با ارتفاع 325 متر، به عنوان بلندترین سد جهان در ایران به دست توانمند شرکت های ایرانی ساخته شود.
هشتم فروردین سال 92 کلنگ سد بختیاری با ارتفاع 325 متر به عنوان بلندترین سد بتنی جهان با حضور رییس جمهور وقت به زمین خورد و قرار بود این سد با توانمندی کاملاً ایرانی احداث شود؛ اما در دولت یازدهم ابتدا ساخت این سد متوقف شد، سپس ارتفاع این سد مورد تعدیل قرار گرفت و مقرر شد این سد با ارتفاعی حدود 270 متر توسط شرکت کره ای Daelim ساخته شود که این اقدام نیز صورت نگرفت.
در زمات ریاست معصومه ابتکاری در سازمان محیط زیست، به دستوری وی از ادامه ساخت این سد و برخی دیگر از سدها در کشور بخاطر مشکلات محیط زیستی جلوگیری شد.
حالا این خبرگزاری حامی دولت نوشته است: اکنون پروژه سد بختیاری به عنوان یکی از مهمترین طرح های آبی دو دهه اخیر ایران، دوباره در دولت سیزدهم احیا شده و وزیر نیرو در ابتدای بهمن ماه امسال، از تامین اعتبار برای تکمیل بلندترین سد کشور با عنوان سد بختیاری خبر داد و گفت: “فرآیند احداث سد بختیاری که طی سال ها پیش متوقف شده بود، با تامین مالی دوباره از سر گرفته شده و عملیات اجرایی آن آغاز می شود. “
ساختگاه سد و نیروگاه بختیاری در بخش سفلای رودخانه بختیاری در استان لرستان و در بخش جنوب غربی ایران در دامنه های جنوب غربی کوه های زاگرس چین خورده و در ناحیه ای به طول شرقی 48 درجه و 46 دقیقه و 50 ثانیه و عرض شمالی 32 درجه و 57 دقیقه و 41 ثانیه و در شمال غرب ایستگاه تنگ پنج (هشتمین ایستگاه حدفاصل اندیمشک – دورود) در مسیر راه آهن تهران – اهواز، بر روی رودخانه بختیاری واقع شده است.
همچنین ساختگاه سد بختیاری به فاصله مستقیم حدود 50 کیلومتری بالادست سد دز و پنج کیلومتر بالادست تقاطع رودخانه های سزار- بختیاری قرارگرفته است. رودخانه بختیاری یکی از دو سرشاخه اصلی رودخانه دز است که از ارتفاعات جنوبی اشترانکوه سرچشمه می گیرد و در نزدیکی ایستگاه تنگ پنج به رودخانه سزار می پیوندد و رود دز را تشکیل می دهد.
افزایش 1500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور در زمان های اوج مصرف، تولید 3000 گیگاوات ساعت انرژی برقابی در سال، جلوگیری از ورود رسوبات رودخانه بختیاری به مخزن سد دز و در نتیجه افزایش عمر مفید بهره برداری از سد و نیروگاه دز، افزایش حجم آب قابل تنظیم در حوزه رودخانه دز و امکان مدیریت بهینه منابع آب به منظور افزایش سطح زیر کشت اراضی پایین دست و کنترل سیلاب های مخرب فصلی از اهداف مهم اجرای این پروژه است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سد بختیاری، آغاز احداث بلندترین سد ایران در لرستان؟+ عکس" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سد بختیاری، آغاز احداث بلندترین سد ایران در لرستان؟+ عکس"، کلیک کنید.