مشکل اصلی کشور در تحقیقات نیست، بلکه در رتبه بالاتر از 50 نوآوری است!/ گام برداشتن در فاز اجرایی سازی ماهواره پیش بینی زلزله
معاون وزیر علوم:
رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه مشکل اصلی کشور مشکل تحقیقات نیست، بلکه در نوآوری ضعف داریم تاکید کرد: رتبه تحقیقات ایران 15 و 16 است، اما در نوآوری رتبه بالاتر از 50 داریم که اگر این 2 به هم نزدیک شوند حتما موفق خواهیم بود.
حسن زمانیان، رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری پیشتاز درباره طرح های کلان ملی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران اظهار کرد: این طرح ها به استادان واگذار می شوند و استادان دارای دانشجویانی هستند که در طرح ها شرکت می کنند و ما اعتبارات مالی آنها را تامین می کنیم و تنها استاد و دانشجو با یکدیگر فعالیت می کنند و خارج از سازمان حمایت و طرحی برای دانشجویان وجود ندارد.
وی درباره ساخت ماهواره گفت: دانش فنی ساخت ماهواره از سوی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران بومی سازی شده است و اولین ماهواره ساخته شده در کشور مصباح نام دارد که گروه 70 نفره مشغول آن بودند؛ بنابراین مادر ماهواره سازی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران است.
زمانیان بیان کرد: در حال حاضر، ماهواره پیش بینی زلزله در مرز دانش در حال ساخت است و ایران جزء پیشروترین کشور های دنیا در این زمینه است و 13 زیرپروژه آن در قالب تحلیل مفهومی به اتمام رسیده است و مرحله بعدی ساخت ماهواره است که به زودی به این مرحله وارد می شویم.
رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران اظهار کرد: دانشجویان به صورت پژوهش محور و تحقیقات محور در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران تحصیل می کنند و هیچ فارغ التحصیل بیکاری نداریم؛ چرا که در صنعت های بسیار مهم کشور قبل از دانش آموختگی دعوت به کار می شوند.
زمانیان با بیان اینکه دانش آموختگان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران عملگرا هستند؛ تاکید کرد: آثاری را خلق می کنند که در مباحث فناوری و نوآوری بسیار مهم هستند.
وی درباره نقش پژوهش در کشور گفت: نقش پژوهش در کشور کمرنگ نیست و این موضوع یک مسیله پیچیده ای است، در تحقیقات و تولیدات علمی رتبه 15 و 16 را داریم که رتبه تولید خوبی دارد، اما باید به دنبال این باشیم که چرا در نوآوری ضعف داریم، در واقع این مشکل جدی کشور است.
رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با اشاره به شاخص پیچیدگی های اقتصادی اظهار کرد: بر این اساس بررسی می شود که علم و فناوری هر کشور چقدر در جهت تولیدات صنعتی دخالت دارد و تا چه میزان منجر به تولیدات فناورانه می شود که 3 معیار برای ارزیابی این شاخص از قبیل تحقیقات، تکنولوژی یا دانش فنی و تجارت در نظر گرفته می شود.
زمانیان گفت: در تحقیقات رتبه خوبی داریم، اما در تکنولوژی سطح متوسطی داریم و همه تحقیقات منجر به تولید فنی نمی شود، اما در تجارت که میزان تولید محصولات رقابت پذیر کشور در بازار های جهانی را نشان می دهد سقوط کرده ایم و افت داشته ایم، ترکیه هم همانند ایران است، اما میزان تولیدات ژاپن پایین است و در رتبه های آخر دنیا قرار دارد، اما در دانش فنی رتبه خوب و هدفمندی قرار دارد و در تجارت در راس قرار دارد و محصولات فناورانه تولید می کند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه مشکل اصلی کشور مشکل تحقیقات نیست، بلکه در نوآوری ضعف داریم تاکید کرد: رتبه تحقیقات ایران 15 و 16 است، اما در نوآوری رتبه بالاتر از 50 داریم که اگر این 2 به هم نزدیک شوند حتما موفق خواهیم بود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشکل اصلی کشور در تحقیقات نیست، بلکه در رتبه بالاتر از 50 نوآوری است!/ گام برداشتن در فاز اجرایی سازی ماهواره پیش بینی زلزله" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشکل اصلی کشور در تحقیقات نیست، بلکه در رتبه بالاتر از 50 نوآوری است!/ گام برداشتن در فاز اجرایی سازی ماهواره پیش بینی زلزله"، کلیک کنید.