فرمانده عراقی باور نمی کرد! – پیشتاز
یکی از مهم ترین انگیزه های رزمندگان در سال های دفاع مقدس این بود که فرماندهان جنگ، جلوتر از آنها خود را وارد هر عرصه ای می کردند؛ از جنگ گرفته تا کمک به مجروحان و حتی کارهایی که امروز ممکن است به نظر عده ای سطح پایین برسد.
به گزارش پیشتاز، شهروند نوشت: وقتی شهیدباکری خودش تجهیزات کامیون را خالی می کرد، وقتی شهیدبابایی خودش دست به کار شستن تانکر محوطه می شد، وقتی سرتیپ قاآنی به روایت همرزمانش جلوتر از مابقی برای شناسایی به منطقه جنگی می زد…. همه اینها باعث می شد رزمنده احساس کند تنها نیست و قرار نیست صرفا قربانی باشد.
زمانی که اعتقادات و باورها باعث می شد یک فرمانده جلوتر از سرباز خودش به میدان جنگ برود، انگیزه ای فوق العاده در نیروها به وجود می آورد. ضمن اینکه فرمانده، ایمان خود را عملا ثابت می کند نه اینکه صرفا نوعی سخنرانی ارایه داده باشد برای تهییج مابقی. هم راستا با این موضوع، شاید بتوان علت شهادت و اسارت بسیاری از فرماندهان دوران دفاع مقدس در جنگ تحمیلی را، حضور آنها در جبهه ها دانست. درحالی که در دیگر نقاط دنیا اینطور نیست که فرمانده لشکر، جانش را کف دستش گذاشته و به خط مقدم بیاید و دوشادوش نیروهایش بجنگد. در این زمینه مشرق گزارشی کوتاه به نقل از فتح الله جعفری، فرمانده وقت یگان زرهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آورده که قابل تامل است. بخشی از این گزارش را
در ادامه می خوانید.
دلیل پیروزی در برخی از عملیات ها چه بود؟
در دوران جنگ تحمیلی، فرماندهان عراقی طبق اصول کلاسیک ارتش، چند کیلومتر پشت خط حضور داشتند. طبق این اصول، حتی فرماندهان گروهان ها نیز باید پشت سر نیروهای تحت امرشان باشند. 21 بهمن ماه سال 1364 در آستانه فتح فاو بودیم که کاظم عبود، یکی از فرماندهان عالی رتبه تیپ 111بعث عراق به اسارت رزمندگان اسلام در آمد. بنده به اتفاق تعدادی از فرماندهان ازجمله محسن رفیقدوست، محسن رضایی، شهیدستاری، محمد باقری، حسن شفیع زاده و شهیدعباس بابایی داخل قرارگاه در حال صرف ناهار بودیم و این اسیر هم در کنار ما بود. بشقابی غذا هم که اتفاقا عدس پلو بود، جلویش گذاشتم. رفیقدوست شروع کرد به معرفی یک یک ما؛ به طور مثال گفت: «محمد باقری استخبارات، فتح الله جعفری زرهی و…» حضور فرماندهان ارشد در آن نقطه نزدیک به خط برای آن اسیر بسیار تعجب برانگیز بود. رفیقدوست گفت: «کجای کاری؟ تازه فرماندهان دیگر ما ازجمله احمد غلامپور، مرتضی قربانی، علی شمخانی و رحیم صفوی در میدان نبرد و خط مقدم هستند.» این مسیله که باعث تعجب و شگفتی این فرمانده ارشد عراقی شده بود، نشانه متقنی از شجاعت و رشادت فرماندهان ارشد سپاه اسلام به شمار می رود و همانطور که می دانید همین رشادت ها باعث توفیقات چشمگیری ازجمله پیروزی در عملیات والفجر 8 و فتح فاو شد.»
پایان خبر پیشتاز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فرمانده عراقی باور نمی کرد! – پیشتاز" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فرمانده عراقی باور نمی کرد! – پیشتاز"، کلیک کنید.