استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد

استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد

براساس تفاهم نامه ای که امروز (یکشنبه) در مراسمی به امضای حسن سالاریه سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران رسید استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد.

به گزارش خبرگزاری پیشتازبراساس تفاهم نامه ای که امروز  در مراسمی به امضای حسن سالاریه سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران رسید استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد.

حسن سالاریه در این مراسم با اشاره به اینکه تعداد بیشتر ماهواره ها در منظومه های فضایی و افزایش دقت تصاویر در صنعت فضایی دنیا در حال رخداد است گفت: هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند در تصمیم سازی و تحلیل داده های ماهواره ای است و با وجود داده های فراوانی که توسط ماهواره ها برداشت می شود بدون هوش مصنوعی تحلیل داده ها امکان پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: از شناسایی آفات گیاهی و مرز اراضی تا دعوا های حقوقی و بیمه کشاورزی همچنین بررسی رطوبت خاک و مدیریت صید آبزیان تا اکتشاف معادن در همه این موارد ضرورت وجود هوش مصنوعی برای پردازش این داده ها مشخص است.

سرپرست پژوهشگاه فضایی با اشاره به اینکه توانمندی پردازشگر ها به طور چشم گیری بهبود یافته و الگوریتم های پیشرفته بر روی ماهواره ها و ایستگاه های زمینی قابل اجرا هستند تصریح کرد: انتقال داده ها توسط الگوریتم های پیچیده در منظومه ماهواره های مرتبط با هم انجام می شود و هرچه تعداد ماهواره ها بیشتر باشد مدیریت ترافیک انتقالی پیچیده تر می شود که این موضوع نیازمند یادگیری و پیاده سازی هوش مصنوعی است و کشور های بسیاری به دنبال سرمایه گذاری در این حوزه هستند.

وی با تاکید بر اهمیت بهره برداری از هوش مصنوعی در پروژه های عملیاتی خاطرنشان کرد: ما به دنبال راه حل هایی هستیم که با همکاری مرکز ملی هوش مصنوعی به بهبود عملکرد مأموریت های فضایی و تسهیل دسترسی به داده های فضایی کمک کند.

این تفاهم نامه به منظور استفاده بهینه از ظرفیت های علمی و تخصصی و بهره برداری حداکثری از فناوری هوش مصنوعی در راستای رفع نیاز های کشور و تسهیل دسترسی به داده های فضایی برای زیست بوم هوش مصنوعی منعقد شده است.

موضوعات همکاری در این تفاهم نامه شامل استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین برای تحلیل داده های جمع آوری شده از مأموریت های فضایی توسعه سامانه های هوش مصنوعی برای کنترل و مدیریت عملکرد ماهواره ها و بهبود کیفیت تصاویر ماهواره ای است. این موارد به سازمان ها و نهاد های مختلف این امکان را می دهد که از اطلاعات دقیق تری بهره برداری کرده و تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

مطابق تفاهمنامه منعقد شده سازمان ملی هوش مصنوعی متعهد به شناسایی چالش های کلان و ارائه راهکار های مبتنی بر هوش مصنوعی در این زمینه است. همچنین این سازمان به مشارکت در زیرساخت های فنی و برگزاری دوره های آموزشی برای ارتقای دانش و مهارت های مرتبط با هوش مصنوعی در حوزه فضایی نیز متعهد شده است.

پژوهشگاه فضایی ایران نیز وظیفه اشتراک گذاری داده های فضایی و فراهم سازی بستر لازم برای حضور و رشد شرکت های فعال در حوزه هوش مصنوعی را بر عهده دارد. این پژوهشگاه همچنین به تسهیل پیاده سازی فناوری های هوش مصنوعی در سیستم های موجود و جدید متعهد است.

این تفاهم نامه به عنوان یک گام اساسی در راستای ارتقای همکاری های علمی و فناوری می تواند به پیشرفت های قابل توجهی در زمینه تحقیق و توسعه فناوری های نوین منجر شود؛ بنابراین با همکاری نزدیک بین سازمان ملی هوش مصنوعی و پژوهشگاه فضایی ایران انتظار می رود که نتایج این همکاری به بهبود عملکرد مأموریت های فضایی و تسهیل دسترسی به داده های فضایی برای پژوهشگران و فعالان این حوزه بینجامد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه