رفع موانع تولید از پیش روی صنعت فرش

رفع موانع تولید از پیش روی صنعت فرش

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف نوسانات اقتصادی موانع مالی و تغییر الگوهای مصرف جهانی را از جمله چالش های پیش روی صنعت فرش دستباف برشمرد و با اشاره به نامگذاری شعار سال ابراز امیدواری کرد: با اعمال معافیت های مالیاتی اعطای تسهیلات اعتباری و برقراری پوشش های بیمه ای مناسب بستر رشد و شکوفایی صنعت فرش دستباف در کشور و امنیت شغلی قالیبافان فراهم شود.

عبدالله بهرامی ـ در گفت و گو با پیشتاز با اشاره به نامگذاری شعار سال اظهار کرد: در چارچوب شعار سال که بر تحقق سرمایه گذاری و ارزش های ملی تقویت تولید بومی و رشد فناورانه تاکید دارد صنعت فرش دستباف به عنوان یکی از نمادهای اصیل فرهنگی و اقتصادی کشور در عرصه های داخلی و بین المللی جایگاه استراتژیک و ویژه ای دارد. این صنعت نه تنها منبع عظیم اشتغال در سطح کشور به ویژه در مناطق روستایی به شمار می رود بلکه یه عنوان عامل اساسی در انتقال هنر فرهنگ و هویت ایرانی به جهان نیز شناخته می شود.

وی ویژگی های ممتاز صنعت فرش دستباف را یاد آور شد و ادامه داد: بیش از چند دهه تجربه و دانش فنی در میان قالیبافان همراه با انتقال هنر از نسلی به نسل دیگر زمینه ساز ایجاد محصولات با کیفیت بالا و اصالت فرهنگی منحصر به فرد است و این ویژگی به عنوان یک امتیاز رقابتی در بازارهای جهانی به شمار می آید.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف تصریح کرد: فرش دستباف ایرانی با داشتن استانداردهای بالا و طراحی های مدرن در ترکیب با الگوهای سنتی می تواند به عنوان یکی از کالاهای صادراتی غیرنفتی ارزآوری قابل توجهی داشته باشد و در این زمینه بهره گیری از فناوری های نوین در راستای افزایش تولید و بهره وری و کاهش هزینه ها می تواند فرصت های اقتصادی جدیدی را به دنبال داشته باشد.

بهرامی در ادامه دگرگونی در بازارهای جهانی نوسانات اقتصادی و تغییر الگوهای مصرف جهانی را از جمله چالش های پیش روی صنعت فرش دستباف ذکر کرد و گفت: این چالش ها فرش دستباف را به مواجه شدن با رقابت های فزاینده در بازار بین المللی وادار می کند.از این رو ضرورت انطباق با استانداردهای بین المللی و بهبود بسته بندی و حمل ونقل محصولات از اولویت های آن محسوب می شود.

وی موانع مالی و تسهیلات اعتباری را از دیگر مشکلات برشمرد و افزود:عدم دسترسی همزمان به تسهیلات مالی و بیمه ای کافی از جمله موانع اصلی در افزایش توان تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات است. شرایط اقتصادی و اجرای برخی قوانین از جمله مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کرده و فضای نوآوری را محدود کرده است.

به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف با وجود تولید انبوه مواد اولیه نظیر پشم فرآوری ناکافی و صادرات خام آن مانعی بزرگ بر سر راه ایجاد ارزش افزوده بالاتر و بهره برداری هوشمندانه از منابع بومی تلقی می شود.

وی بر ضرورت ایجاد زیرساخت های لازم جهت فرآوری داخلی تکمیل زنجیره ارزش و فرآوری مواد اولیه و تشکیل شبکه های توزیع کارآمد تاکید کرد.

بهرامی در پایان به منظور توسعه پایدار در صنعت فرش پیشنهاد کرد: با همگرایی و تلاش دولت بخش خصوصی و نهادهای تعاونی از طریق اعطای تسهیلات اعتباری اعمال معافیت های مالیاتی و توزیع پوشش های بیمه ای مناسب بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی صنعت فرش دستباف و امنیت شغلی قالیبافان فراهم شود.

پایان خبر پیشتاز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رفع موانع تولید از پیش روی صنعت فرش" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رفع موانع تولید از پیش روی صنعت فرش"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه