مصرف زیاد نوشابه می تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد

مصرف زیاد نوشابه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد
آفتاب نیوز :

محققان در پژوهشی جدید دریافتند کسانی که روزانه یک قوطی نوشیدنی حاوی قند مصرف می کنند تقریباً ۵ برابر بیشتر از افرادی که کمتر این نوشیدنی ها را می خورند به سرطان دهان مبتلا می شوند.

براساس گزارش Medscape محققان دانشگاه واشینگتن با بررسی داده های بیش از ۱۶۰ هزار زن دریافتند افرادی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف می کنند نسبت به افرادی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند حدود ۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حفره دهان (OCC) قرار دارند. البته این رقم در زنان سیگاری و کسانی که الکل مصرف می کنند به ۵.۴۶ برابر افزایش می یابد.

افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان با مصرف نوشابه شیرین

در پژوهش حاضر محققان داده های ۱۶۲ هزارو ۶۰۲ زن را تجزیه وتحلیل کردند. البته آنها قادر نبودند میزان قند نوشیدنی هایی را که زنان مصرف می کردند اندازه بگیرند و براساس نظرسنجی هایی که هر ۴ سال یک بار انجام می شد میزان مصرف نوشیدنی های آنها مشخص شده بود. پژوهشگران متوجه شدند در طول ۳ دهه گذشته بروز OCC در افراد غیرسیگاری به ویژه در میان زنان سفیدپوست در سطح جهان افزایش یافته است.

محققان میزان مصرف نوشابه ها را با هر گونه تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و ۱۲۴ مورد ابتلا را در طول دوره مطالعه ۳۰ ساله ثبت کردند. تجزیه وتحلیل آنها نشان داد زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف می کنند ۴.۸۷ برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.

این افزایش خطر سرطان حتی در زنانی که به طور منظم سیگار نمی کشیدند یا الکل نمی نوشیدند وجود داشت. مصرف سیگار و الکل از عوامل مهم ابتلا به سرطان دهان محسوب می شوند. در مجموع حدود ۲۰ هزار زن در این مطالعه گزارش کردند که روزانه بیش از یک نوشیدنی شیرین می نوشند.

البته یکی از محدودیت های پژوهش حاضر این بود که تمام شرکت کنندگان آن زن بودند و شاید نتوان نتایج آن را به مردان تعمیم داد.

محققان می گویند که دقیقاً مشخص نیست چگونه این نوشیدنی ها می توانند باعث سرطان دهان شوند و نیاز به تحقیقات بیشتر وجود دارد. بااین حال وجود شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشابه ها که با بیماری لثه ارتباط دارد می تواند یکی از توضیحات احتمالی باشد. محققان می گویند که این شربت در کنار سایر مواد قندی می تواند تجمع باکتری های مفید در دهان را مختل کند و باعث ایجاد التهاب در سلول ها و سرانجام سرطان شود.

یافته های این پژوهش در ژورنال JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery منتشر شده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مصرف زیاد نوشابه می تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مصرف زیاد نوشابه می تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه